• Home
  • News
  • PETIT FOUNDATION (voorheen Lies Cosijn Foundation)

PETIT FOUNDATION (voorheen Lies Cosijn Foundation)

PETIT FOUNDATION (voorheen Lies Cosijn Foundation)

 

Petit Foundation

 

Jaren geleden heeft Lies Cosijn keramische beelden die in Galerie Petit stonden, geschonken aan Ton en Dobs van Dijk met de boodschap dat zij er mee konden doen wat ze wilden. Ton en Dobs besloten in overleg met Lies om een fonds op te zetten in Bali. Bij verkoop van de geschonken beelden zouden zij het bedrag geheel in dit Lies Cosijn fonds storten.

Het fonds wordt beheerd door onze familie in Bali. Made en Ayu zorgen ervoor dat kinderen uit hun dorp kunnen studeren zodat zij later beter voor de gemeenschap kunnen zorgen. Zodra zij afgestudeerd zijn, dienen zij het geld dat ze kunnen missen terug te storten in het fonds, zodat er weer andere kinderen geholpen kunnen worden.

Na het overlijden, eerst van Lies en daarna van Ton en Dobs, zijn wij dit fantastische initiatief blijven voortzetten onder de naam PETIT Foundation. Niet alleen de opbrengst van de beelden van Lies Cosijn doneren wij aan het fonds. Ook de opbrengsten van de werkstukken die Ton en Dobs in de loop der jaren hebben gekregen, komen in het fonds terecht.

Namens de familie en Made & Ayu, dank u wel.

Lieseke, Charles, Rick & Astrid

Note: Door de Coronacrisis zijn veel mensen in het dorp hun baan en daarmee hun inkomen kwijtgeraakt. Op het moment zorgt het fonds ook voor basisbehoeften van mensen in het dorp zoals rijst, olie en eieren.

Print Email